Verrassende Idols vanavond. Sowieso omdat ik tot mijn schrik verrassing bijna 50 keer 0,70 eurocent kwijt was geweest. Ok, het  was geen Eminem. Maar Joel deed Gangsta Paradise, kewle combinatie van zang en rap. Meer verrassend was, dat deed hij toch flink goed!!!! En het is lef hebben.

Maar ff naar het begin. Het publiek is wat al te hysterisch aan het geraken, je zou denken dat The Beatles in volledige formatie op het podium stond! Het thema vanavond: film muziek. Leer je meteen de smaak van de kandidaten kennen.

David mocht vanavond het begin maken. Niet echt geweldig, vond alles dezelfde toonhoogte krijgen eigenlijk. Maar de jury vond het nog erger, met David werd korte metten gemaakt. Het lijkt niet erg meer te boteren tussen de jury en David de laatste tijd? Hij compenseerde dus maar door bij Reinout op de stoel het publiek te bedanken voor het stemmen vorige week. Reinout deed er een schepje bovenop door te vragen of hij deze week wel een onderbroek aan had. Altijd leuk! 

Marieke blijkt van huil- en zeikfilms te houden. Annie, Pretty Woman en Dombo roerde haar al eerder tot tranen. Nja, je kan niet alle shebben. Ze voerde een nummer uit The Wizard of Ozz op. Niet slecht maar wat druk en te als je het mij vraagt. Hysterisch enthousiast? Leuke anekdote dat Wayne tegenwoordig haar vriendje blijkt te zijn (je weet wel, die jongen die met Marieke optrok maar thuis een vriendin bleek te hebben en vervolgens in de clinch raakte met de jury en niet ver meer kwam ..)

Bas had een nummer gekozen wat wel paste bij zijn tandpasta-image, Circle of Live van Elton!! Alle hoge noten sloeg hij over dus het was wat teleurstellend, hoewel, net zo slecht als vorige week eigenlijk. Beetje hypocriet wel. Bij Reinout legde hij breed uit dat de jury gelijk had en dat hij niet bij stem was. Achter de schermen was de jury ineens gek en deed hij het toch prima? Nee Bas, dat was geen slimme zet.

Hind blijkt goede smaak voor films, haar favorietje: Moulin Rouge! Ook wist ze het goede nummer uit te zoeken, een lied uit Pocahontas. Klonk en zag er goed uit. Reinout had graag iets sappigs willen horen en ging trekken aan bijgelovig zijn. Het wilde hem niet lukken dus kortaf sloot hij het interviewtje af.

Jim is wat in de war. Hij houdt niet van voorspelbare films maar is gek op Scream! Zong een nummer van Phil Collins wat niet bij zijn stem paste en hij zat er regelmatig naast. Wat een teleurstelling (gna!) Niet dat het er wat toe doet hoor. De vrouwen in het publiek willen hem, al schijt hij op het podium.

Dan even Tooske in beeld, ‘hoe gaat het in de blue room’? Nou iedereen gestressed want de jury is nogal kritisch. Tooske tikt en passant July op de hand, of beter gezegd op de Fuck You Finger. Nee July, dat is TE pittig hee.

Vervolgens mag July zingen. Sterren van de hemel in eerste instantie. dan een foutje, tekst kwijt en oew paniek! Maar ze vangt het op met wat freestyle en wij waren impressed hier. De jury niet (met uitzondering van Henk-Jan), maar die moesten haar toch al niet. Te dik blijft te dik duidelijk, dikke mensen worden geen idolen. Gelukkig blijkt het publiek tot nog toe er anders over te denken. De haat-liefde verhouding met Edwin komt nog boven, hij was er blij mee (NOT)

Jamai is gek op Bridget Jones Diary. Als een goede nicht betaamt geeft hij nog een leuke imitatie van een Titanic scene weg. Hij is leuk en blijft leuk! Natuurlijk het goede nummer en ging lekker. Journey bleek ineens een beetje de pest aan brillen te hebben, of was de opmerking ‘Ach, Guus Meeuwis is ook idool geworden met bril en al’ niet zo bedoeld? Eric kon het in elk geval niet waarderen 😉

Joel, eerder genoemd, was toch de verrassing van de avond! Gewaagde keuze, zang en rap. Hij klonk wat te blank maar verders, niet slecht! Denk dat hij zich uit de gevarenzone geholpen heeft eerlijk gezegd, we zullen het zo zien. Misschien scheelt het dat vaders eens niet in de buurt was?

Dewi was de laatste vanavond. Lady marmelade werd prachtig gezongen. Maar eerlijk gezegd had ik het een beter nummer voor Marieke gevonden. De geile uitstraling die bij dit nummer past, ontbrak behoorlijk. Ze keek met grote ogen nogal angstig het publiek in, zenuwen? Nog altijd wel een van de beteren.

Eigenlijk een rare uitzending. De jury meer kritisch, de kandidaten super gestressed, meer missers en vreemd gekozen nummers. Het zal me benieuwen wie er uit gaat, ik hoop nog steeds op Bas.