Tis weer zaterdag, tis weer Idols-time. Elke week iets spannender en elke week is het publiek nog hysterischer. Je zou bijna denken dat ze geslecteerd worden op stem hoogte en krijs-capaciteit. Jim moest na vorige week weer even in het zadel geholpen worden schijnbaar, dus begonnen ze maar met een verhaaltje hoe popi hij wel niet is. Ja ja, wie wil er nou niet een handtekening van Henk-Jan op een Jim-shirt!

Thema: de top 40 van deze week. Dewi begon deze keer en met stijl haar, het is even wennen. Mooi, mooi al was ze zelf iets minder tevreden. Ze blijft een van mijn favorietjes.

Dan Joel die zijn boy-band verleden liet spreken. Dat was het dan ook wel, een eigen image ontbreekt lichtelijk. Dat krijg je ervan pa!

Jamai had natuurlijk het juiste nummer bij de juiste stem. Hij ligt goed bij het publiek, de hysterie lag een octaaf hoger. Het zal zijn bril geweest zijn. Hij lijkt steeds relaxter te worden, van mij mag hij tot het eind blijven!

Marieke liet dmv Sk8ter Boy van Avril Lavigne zien dat het haar geheel ontbreekt aan rock. Dat zou haar wel eens de kop kunnen kosten. Ze was mijn favorietje maar deze week is niet haar week duidelijk.

Tussendoor horen we even dat Tooske uit een Bolland en Bolland produktie is voort gekomen (Bogy Bogy) Dat wist waarschijnlijk iedereen al, ik loop altijd achter. Enfin, we zullen het maar zien als een smet op haar verleden wat we snel moeten vergeten ..

David zat lekker in zijn vel dus Journey gleed weer van haar stoel! Mij kan het toch niet zo bekoren. Er zit geen enkele opbouw in zijn nummers, alles wordt op de toppen gebracht. De jury was aanzienlijk positiever maar hij mag van mij in de gevarenzone. Oelermans is zeker fan, liet David nog een eigen stukkie zingen voor het extra duwtje.

Tja, toen Bas. Tandpasta-boy doet tandpasta-boy. Nummer van Rowan Keating, toch al niet mijn ding. Klonk heel ok maar uitstraling? Gelukkig zag ook de jury dat in deze keer. Bas blijkt trouwens ongeloveloos slecht tegen kritiek te kunnen. Met een sjacherijnige kop geeft hij het maar meteen op en laat het kind wat niet tegen zijn verlies kan boven komen.

Hind had een gewaagd nummer, Feel van Robbie Williams. Prachtig nummer en ook zij wist het prachtig te brengen. Henk-Jan moest even overdrijven, Hind beter dan Robbie, dat zou ze willen!!

Jim was de afsluiter. Drie blikken hysterie gingen open. Meisjes met aanstekers, foto’s (kregen ze nu maar die klik om beiden samen te gebruiken!) , shirts, spandoeken en verliefde blikken. Moet zeggen dat het me een angstige ervaring lijkt voor zo’n jochie, nog een paar weken en ze scheuren de kleren van zijn lijf. Net Als Sunny haalde hij de roddelbladen afgelopen week, hij kon echter de kleding aanhouden. Mediatraining heeft hij duidelijk niet nodig, elke week een complimentje aan collega’s doet het altijd zeer goed. Zingen ging hem ook goed af maar ik vind hem niet de absolute winnaar.

My guess, Joel, David en Marieke in de gevarenzone waarin Marieke het niet gaat redden. Hoewel nog steeds geldt, van mij mag Bas er echt uit!!