Griep gooide vorige week roet in het eten, maar zondag hebben we hem dan gezien: 8 mile!  S’middags, dan was ik energiek genoeg om ook werkelijk wat van de film mee te krijgen. Plus dat we dachten dat het dan ‘lekker rustig’ zou zijn. Dom!!! Zondag middag naar de bioscoop is als zaterdagmiddag in de ballenbak van Ikea, te veel kinderen! Een golf van hysterisch gegiegel en gegil bij elke vrijscene, verliefde pubers die popcorn naar elkaars harses gooien om aan te geven dat ze elkaar ‘ok’ vinden en kinderen die voor het eind van de film luidruchtig hun jas aantrekken omdat ze op tijd thuis moeten zijn!

Maar goed, we gingen voor de film nietwaar. Hoewel ik blij ben dat ik hem gezien heb (Eminem fan zijnde), viel de film toch wat tegen. Het grootste deel van de film aanschouwen we de achtergrond van B-Rabbit (Eminem) maar kan niet zeggen dat dat echt goed uit de verf kwam. Niet onaardig om te kijken, maar het miste de indrukwekkendheid en de diepgang die ik had verwacht. Geeft niets, de rap-battles zouden spectaculair zijn tenslotte. Maar die blijken voornamelijk in het eind verpakt. Spectaculair wel, maar wat weinig helaas.

Wat misschien scheelde was de weinig indrukwekkende muziekinstallatie van betreffende bioscoop. Bij de battles wil ik uit mijn stoel trillen alsof ik er midden in sta. In plaats daarvan doet de stereo-installatie hier in huis het beter.

Alles bij elkaar was het dus wel ok, maar had hem net zo makkelijk op video gekeken. het is in elk geval aan te raden als je hem toch wil zien, om een goede kwaliteit bioscoop uit te zoeken!