GRONINGEN – De Rijksuniversiteit Groningen (RuG) lijkt na zes jaar eindelijk de oorzaak te hebben gevonden voor de regelmatig verstopte riolering. Gemiddeld twee keer per maand moet de universiteit de hulp inroepen van een rioolontstoppersfirma die telkens met zwaar materieel grote proppen wc-papier uit de buizen moet halen.

De oorzaak lijkt na zes jaar eindelijk te zijn gevonden: er zitten geen scheurlijnen in het toiletpapier. De Groningse studenten blijken te lui om het niet voor-geperforeerde wc-papier accuraat af te scheuren en gebruiken daarom exorbitant grote hoeveelheden, concludeert facilitymanager R. van den Bos (verder)

Zo is goedkoop duurkoop geworden. Begrijp niet helemaal wat het voordeel is van waanzinnige hoeveelheden, scheuren moet je het toch. Zou het niet zijn dat het onnoemelijk dun pleepapier is? Typisch iets voor een universiteit, zes maanden onderzoek nodig 😉