AMSTERDAM – Zieke personeelsleden in de kleding-, interieur- en textielbranche kunnen tijdelijk tot 30 procent worden gekort op hun salaris. Dat heeft de ondernemersorganisatie in de confectie-industrie Modint met de vakbonden afgesproken in een nieuwe CAO. “Het is niet bepaald een CAO om trots op te zijn”, stelde bestuurder A. Dahlmans van FNV Bondgenoten dinsdag vast.

De vakbondsbestuurder wijst er wel op dat de werkgevers voorheen maximaal zes wachtdagen konden inhouden bij ziekte. “Alleen in ruil daarvoor hebben we geaccepteerd dat onder bepaalde voorwaarden het loon na ziekmelding de eerste twintig werkdagen tot 85 of 70 procent gekort kan worden.” (verder)

Dit is een eerste maatregel om het hoge ziekteverzuim in die branche tegen te gaan. Ben wel benieuwd wat die voorwaarden zijn eigenlijk. Gebroken been is 100% uitbetaling tenzij opgelopen op survival ofzo?