Niet alleen landelijke politiek, ook provinciale verkiezingen zijn ‘hot’. Dat zou je tenminste denken als je de opkomst van ‘nieuwe’ partijen ziet.

De ‘Een Computer Voor Iedereen’ is een van de opmerkelijkste nieuwkomers, enkel in Utrecht te vinden. Jammer, ik ben wel voorstander van elke burger een computer. Voormalig minister Heinsbroek zag af van de landelijke verkiezingen maar schijnbaar heeft hij genoeg kandidaten voor zijn Lijst Nieuwe Politiek gevonden voor Noord-Brabant, Zuid-Holland en Flevoland. Woon je in Groningen of Friesland, kan je besluiten communistisch te worden en op de Nieuwe Communistische Partij stemmen. Of misschien wil je dat Friesland, Groningen en Drenthe onafhankelijk worden? Stem dan op de Partij van het Noorden. Fan’s van de ‘leefbaren’ kunnen in Noord-Holland volledig uit hun dak gaan, daar doen maar liefst twee leefbaren mee: Leefbaar Noord-Holland en de Leefbaar Provinciale Partij.

Verder nog geen standpunt gehoord of gezien, misschien is het meedoen leuker dan het stemmen. 😉