Vandaag was het thema: Nederlands. Geen verassing meer aangezien het al breed uitgemeten in de Telegraaf stond, maar toch leuk

Jamai mocht deze keer begonnen. Wit pak staat hem goed moet ik zeggen, hij kan zo in ‘Grease’. Liedje van Paul de Leeuw, ‘vleugels van mijn vlucht’, paste goed bij hem. Zoals altijd was hij even relaxed natuurlijk, raakt die gast nooit nerveus? Laatste tip van Paul “stop nooooit met de pil!” Bang dat Jamai ook een beha nodig zal hebben?

Hind was voor het eerst ietsje minder vond ik. ‘Stil in mij’ van Van Dik Hout werd nogal netjes gezongen en dat past niet zo. Ze kan bij de jury al niks meer mis doen, dus was ze geweeeeeeldig! Maar het ontbrak toch wat aan rock.

Bas flikte het opnieuw! Het licht trieste ‘Annabel’ vrolijk met tandpasta-lach brengen. Jiepieee, mijn lief is er vandoor! Hans de Booy heeft de betere depressieve uitstraling voor dit soort dingen. Maar ook hier is de jury wild enthousiast, Eric vond zelfs dat Bas zulke passende nummers kiest? Overigens kon hij ook nu weer niet tegen het ietsiepietsie kritiek. Maar met het gebedelde complimentje was hij weer wat tevree. Doe me een lol, stem Bas toch eens weg!

Intermezzo: Oelermans als een van de vrouwen uit Linda, Roos en Jessica. Geweldige performance! 😉

Dan Dewi. ‘Een moment zonder jou’ vond ik al een geweldig liedje en ze wist het voortreffelijk te brengen. Ook d’r wenkbrouwen worden steeds mooier bijgetekend. Dewi is toch mijn nummer 1 van vanavond.

Vervolgens kwam Jim en de hysterie was weer compleet. Maar eerlijk is eerlijk, was hij vanavond niet de slechtste? Het nummer ‘Zij maakt het verschil’ paste niet echt bij zijn stem en hij zong het op de toppen wat in mijn ogen nogal overdone is. Journey gaf hem meteen het perfecte excuus: hij is verkouden ocherm!! Vreemd, toen Dewi eerder strontverkouden was interesseerde het niemand wat?! Maar goed, Jim is Jim en die MOET leuk … Jammer, van mij hoeft het niet.

David had een perfect gekozen nummer, ‘Kon ik maar even bij je zijn’ van Gordon. Of hij de grapjes over pijpen(krullen) kon waarderen weet ik niet, maar vanavond deed hij het goed. Moeder David lijkt me overigens geen type om ruzie mee te krijgen.

Als laatste Marieke. Vorige week ging ze niet best maar dat was deze keer volledig anders. Mooie uitvoering van Margherita van Marco Borsato. Eindelijk kon ik het eens met de jury eens zijn, very well done ..

Van mij mogen Jim, Bas en Hind dus in de gevarenzone en Bas dan meteen weg. Ben alleen bang dat het niet helemaal zo zal lopen ..