Vergeet je vaak de pil of wil je iets anders, dan is er nu de Nuvaring van Organon De flexibele kunststof ring scheidt voortdurend de hormonen progesteron en oestrogeen af. Na drie weken is er genoeg afgegeven om zwangerschap te voorkomen. en kan de ring verwijderd worden. Na een week (de menstruatieweek) kan de vrouw opnieuw voor drie weken een nieuwe ring plaatsen.

Voordelen zijn dat de hormoonafgifte regelmatiger is dan met de pil het geval, dat je je maar en keer per maand druk hoeft te maken (en daar is zelfs een sms of mail service voor om te waarschuwen dat het ‘tijd is’) en dat het niet zoveel uitmaakt hoe de ring zit, als het maar confortabel is. het zou dezelfde betrouwbaarheid hebben als de pil. Het is me niet duidelijk of je een menstruatie kan overslaan met de ring.

Toch vraag ik me af of dat ding wel blijft zitten, met name bij het vrijen? En is het wel zo fris, drie weken een ring inhouden?
[[image:images/nuvaring.jpg:inline]]