In Nederland is beroering ontstaan rond de plannen van Unilever om onder het ijsmerk Magnum een nieuwe serie ijsjes op de markt te brengen gebaseerd op “de zeven hoofdzonden”. Op de verpakking staan onder meer duivelshorentjes, zo heeft het Nederlandse Reformatorisch Dagblad gemeld.
De ijsjes dragen de naam van de uit de rooms-katholieke leer afkomstige zeven hoofdzonden: gulzigheid, ijdelheid, begeerte, luiheid, afgunst, hebzucht en wraak.

De Magnums werden anderhalf jaar geleden onder de naam “The Seven Deadly Sins” geïntroduceerd in Australië. In Nederland gaan de ijsjes daarentegen “De Zeven Zonden” heten. “Het reclameconcept is gebaseerd op het thema verleiding. Bij ijs is dat erg belangrijk, want het is een impulsproduct”, zegt producent Unilever. (verder)

In het nederlands klinkt het toch een stuk lulliger vind ik ..