Vandaag had ik een goede bui en lekkere trek. Tijd voor aardappelsalade! Aardappels en eieren gekookt, alles gesneden en op het laatst kiezen .. ham of zalm erbij. Zalm leek me wel weer eens lekker. Ik trek dus het blik open, donder de zalm in de schaal en … kwam er toen achter dat er meer graten dan zalm in het blik zaten!

Enfin, zo goed als kwaad als het ging alle zalm er weer uit gevist (geez wat een leuk woordgrapje) en maar voor de ham gegaan. Ook lekker.

Recept:
vastkokende of licht bloemige aardappelen,
eieren
1 rode paprika, 1 groene paprika
2 uien
zilveruitjes
augurkjes
ham of zalm (zonder graatjes)
groene en zwarte peper
peterselie
thl mosterd
flinke dosis mayonaise

Het kan niet simpeler. Aardappelen schillen, in kleine blokjes snijden en koken, eieren koken. De boel af laten koelen en ondertussen alles wat snijbaar is in kleine stukjes hakken (ook de ham of zalm).  Alles wat in stukjes gehakt is door elkaar mieteren. Flinke dosis peper, eetlepel peterselie, mosterd en mayo naar smaak erbij. Eieren in stukjes er doorheen en dan de aardappels er door scheppen. Klaar is Kees. De hoeveelheden doe ik altijd op de gok, op een flinke pan aardappelen ongeveer zes eieren. In plaats van ham of zalm is ook tonijn lekker.