Kon niet slapen en wat doe je dan? Een normaal mens drinkt een kop warme melk ofzo, maar ik ben alle weblogs gaan lezen die ik kon vinden. Na een stuk of dertig doorgeworsteld te hebben (lijst favorieten begint aardig aan de lange kant te geraken) viel me iets op. Of ze nou slaapverwekkend, leuk, beledigend, verassend, poetisch, provocerend, humoristisch of wat anders zijn, ze lijken bijna allemaal iets gemeen te hebben. Ze zijn hardstikke structureel georganiseerd!

Zo heeft men een lifelog, een weblog of een linkdump of maakt netjes en duidelijk onderscheid tussen deze onderdelen. Of grote lappen tekst in een kolom en kleine linkdumpjes in een ander kolommetje. Ook handig, voor de titel aangeven of het life- of linklog betreft. Daarnaast houdt men over het algemeen eenzelfde manier van schrijven aan met een specifieke opbouw en intonatie die de logger in questie typeert en herkenbaar maakt.

Mijn log lijkt echter op mij: chaoslog. Vrolijk gooi ik alles door elkaar heen. Lang, kort, life, link, foto of whatever, wat in me opkomt plant ik neer. Had ik ooit een eigen schrijfstijl, nu is het maar zoals de wind waait. Soms valt me ineens in dat ik nog een rechterkolom heb en mieter ik daar ook wat in. Het logo heb ik mijn best op gedaan, maar het menu blijft een modderschuit. Sommige pagina’s lijken meer voornemen te blijven dan resultaat te worden.

Dat kan zo niet langer! In het kader van mijn gooi-eens-wat-structuur-in-mijn-leven-plan moet ik misschien ook aan een mijn-log-mag-best-wat-beter-georganiseerd-voornemen. Morgen maar, ben nu moe genoeg van mijn eigen gewauwel …

*Welterusten*