Met een wat stotterend begin vanavond aangezien Mariekes microfoon niet aan stond. Thema deze keer: de jaren ’80. Leuk introfilmpje met terugblikken zoals “Menig artiest zong een druppel op een gloeiende plaat bij elkaar met Live AID”  De lat wordt steeds hoger gelegd dus moesten de kandidaten er deze keer maar eens een dansje bij doen.

Tussendoortje: Jerney Kaagman heeft goed opgelet op internet waarschijnlijk en begon deze keer maar zelf over haar foto’s in de eerste Playboy.
[[image:images/jerney.jpg:inline]]

Marieke mocht beginnen met ‘I’m walking on sunshine’. Het dansen en zingen tegelijk leverde enkele eh-wat-moet-ik-doen-momenten op, maar zij danste tenminste. Iets wat je van de rest niet echt kon zeggen. Klonk allemaal goed, zag er leuk uit maar heb wel het idee dat het soms wat moeite kost.

Dan Jim die  ‘A crazy little thing called love’ opvoerde. De hysterie lijkt wat minder sinds vorige week. En terecht, wat hij ook zingt blijft zijn stem hetzelfde klinken en dansen is duidelijk niet zijn sterkte punt. Die paar houterige bewegingen konden me niet echt enthousiast maken. Zong ook nu weer enorm door zijn neus maar is schijnbaar nog steeds verkouden. Jury viel me tegen. Eric gaf vol enthousiasme aan dat ‘Jim zo leuk meedoet met de dansers’ Misschien een andre bril nodig Eric??

Hind met ‘Updside down’ klonk als Diana Ross herself. Adlibs (dat zijn improvisaties heb ik me vanavond laten vertellen) waren wat minder en ergens was het het ‘minste’ nummer wat ze deed. Nog klonk het geweldig, denk dat ze een goede kans maakt om als winnares uit de bus te komen. Aan haar fans zal het niet liggen, die maken er elke week meer werk van… Dansen is een groot woord, maar dat ze het leuk vind een mannelijk ballet om haar heen te hebben bleek wel.

David zong ‘All Night long’ van Lionel Richie. Een weinig verrassende keuze maar komt mooi uit de verf. Het enige foutje wat hij maakt weet hij te compenseren door het bij Oerlermans op de stoel even over te doen. Hij danste zoals zijn timing is, voor een zwarte man verdomd weinig ritme!

‘Let’s hear it from the boys’ is goed gekozen door Dewi. Het klonk wel ok maar net als bij Marieke lijkt het soms teveel moeite te kosten. Stress zal een rol spelen, ze was weer enorm nerveus.

Als laatste Jamai. Net als Hind lijkt alles bij hem te passen en is hij altijd relaxed. ‘Relight my fire’ van Dan Hartman kwam er met het grootste gemak uit. Hij blijft mijn favorietje.

Het wordt steeds moeilijker om afvallers te kiezen maar ik denk dat of Jim, David of Marieke het veld zal moeten ruimen.

Kan trouwens iemand de deelnemers vertellen dat het niet charmant is als ze hun broek optrekken bij het opkomen?