Na enkele klachten dat mijn mailadres in Microsoft Instant Messanger (MSN) allang niet meer werkt, dacht ik dat vannacht een goed tijdstip was om daar eens iets aan te gaan doen. Dus stap 1: op zoek naar ‘opties’ Snel gevonden blader ik alle tabbladen door. Ok, ik kan van alles veranderen, maar niet mijn mailadres.

Hmm, stap 2 dan maar, op naar .Net Passport. Daar moet ik eerst invullen wanneer ik geboren ben voor ik verder mag. Waarom mijn wachtwoord niet genoeg is, is me een raadsel. Maar ik wordt vervolgens netjes toegelaten tot een leuk menu dus niet zeuren. Ok, mailadres veranderen … Kan hier zo mogelijk nog meer aanpassen dan in MSN zelf maar … natuurlijk NIET mijn mailadres!! Grrrrrr, ik moet en zal!

Stap 3, de stap waar een normaal mens mee begint: de ‘help’functie. De eerste keer loopt mijn computer vast maar de aanhouder wint hee! De tweede keer krijg ik na een minuutje ratelen toch een mooi help scherm. In de standaard-lijst zie ik niets over mailadressen dus ik grijp naar de ‘zoek’ functie. “Mailadres veranderen” levert niks op. “Mailadres” ook niet. “Mail” dan, “adres” misschien? Nee, ik vind het onderwerp op de meest voor de hand liggende zoekterm “aanpassen”(?). Maar er staat een prachtige uitleg over wat ik allemaal wel niet moet doen om het gewenste resultaat te bereiken.

IJverig ga ik aan de slag, open vensters en klik op knoppen. En dan ben ik er .. “Onder uw mailadres kun u de optie ‘uw mailadres veranderen’ aanklikken”.  Dat zou ik kunnen, ware het niet dat die optie er niet staat!! Grmbl Nog een keer de gehele procedure door maar het helpt geen moer, de optie wil niet tot mij verschijnen.

Dan een geniale inval, ik maak wel een nieuw account aan! Terug naar het begin scherm en een klik op ‘nieuw account aanmaken’. Hmm, kan niets anders invullen dan een hotmailadres, en daar wilde ik juist vanaf. Zak er maar in dan!!!

Uiteindelijk met morele support van WipWapper erachter gekomen dat er twee manieren zijn om je in te schrijven. Rechtstreeks op .Net Passport leverde wel het juiste resultaat. Ik ben in het vervolg te vinden op blaat@cinner.com