Lees ik net dit in de volkskrant:

Volgens de nieuwe hoogleraar (Rutger Engels, die vrijdag zijn entreerede hield als hoogleraar orthopedagogiek aan de Katholieke Universiteit Nijmegen) heeft de pedagogiek het rook- en drinkgedrag tot nu toe genegeerd en moet er meer kennis komen over de oorzaken van verschillen in riskant gedrag binnen gezinnen. De toekomst is volgens Engels dat jongeren thuis, op school en in hun vrije tijd gevolgd worden om gedegen uitspraken te kunnen doen over de manier waarop ze worden beïnvloed. Dat betekent camera’s in een groot aantal gezinnen en camera’s op school om de wisselwerking met de omgeving vast te leggen. Bij buitenschoolse activiteiten zijn camera’s onmogelijk en krijgen jongeren beepers, een soort elektronische zakagenda’s die op bepaalde tijden afgaan. De jongere doet het apparaat open en beantwoordt vragen over zijn activiteiten en zijn emoties daarbij. (meer)

Denkt die man nu echt dat gezinnen zich vrijwillig 24 uur per dag gaan laten volgen? Besides, ik heb altijd geleerd dat deze manier van onderzoek doen niet erg deugdelijk is aangezien de onderzoeksmethode de onderzoeksobjecten zal beinvloeden en er een flinke vertekening zal optreden. Of in gewoon nederlands, mensen zullen zich anders gaan gedragen dan normaal vanwege de camera.

Niet de eerste keer dat een hoogleraar aan de Katholieke Universiteit  Nijmegen er merkwaardige ideeen op na houdt. Herinner de Hoogleraar Chronische Vermoeidheid dhr Bleienberg. Zou het iets Nijmegens zijn?