Een Britse filmfan heeft de FBI op het spoor gezet van James Bulger (73) een van ‘s werelds meest gezochte misdadigers. In de VS wordt hij gezocht voor onder andere 18 moorden. De Brit bekeek nietsvermoedend de film ‘Hannibal’, het vervolg op ‘Silence of the Lambs’, met Anthony Hopkins in de hoofdrol als de seriemoordenaar Hannibal ‘The Cannibal’. In een korte scène bestudeert een politieagent de website van de FBI. Daarbij is ook de – werkelijke bestaande – toptien van meest gezochte criminelen eventjes te zien. De Brit herkende in die toptien het gezicht van James Bulger. Hij had hem in 1994 toevallig ontmoet in een fitnesscentrum in Londen. Eind 2002 liep hij hem opnieuw tegen het lijf in een gymclub. FBI-agent Kevin Fhanley: “Het is eigenlijk onbeschrijflijk. We weten nu dat Bulger naar Engeland is gevlucht.” De FBI heeft nu een nieuwe foto van de moordenaar kunnen samenstellen en kon twee van zijn bankkluizen ontdekken.