Een voordeel van vroeg wakker zijn, is dat ik As The World Turns (ATWT) kan kijken. Kopje koffie, sigaretje en de dagelijkse soap. Toegegeven, niet iedereen zal dat als ‘voordeel’ bestempelen. Maar ik vind het heerlijk en schaam me er niet voor.

Je moet het dan ook niet te serieus nemen natuurlijk. Feitelijk is een soap nog erger dan de wel bekende bouquetreeks (voor de niet-wetenden onder ons: bouquetreeks: soort van doktersromannetje waarin de vrouw vele tegenslagen moet verwerken alvorens in de armen van die prachtige, wat oudere man met grijzende slapen en tonnen aan geld te vallen en altijd eindigd in een bruiloft, prachtige villa en zes kinderen in het vooruitzicht). Ontvoeringen, horror bruiloften, nare scheidingen, beschietingen, neergestorte vliegtuigen, stiekeme afaires, vergiftiging, en een zeer complex web van familiebanden is aan de orde van de dag. Oude liefdes duiken na jaren weer op, net als het ff niet uit komt. Kinderen vallen spontaan uit de lucht en het aantal stiefouders is niet meer te overzien. En wat er ook gebeurd, de hoofdpersonen krabbelen altijd weer op zonder maar een extra pukkeltje eraan over te houden.

Eigenlijk is het een soort cartoon voor volwassenen. Het maakt niet hoe vaak die loden bal op de kat valt, hij krabbelt er altijd weer onderuit. Dat maakt een soap ook zo lekker om te kijken 🙂