Afgeven op een geliefde, dat is oppassen geblazen! Dat recht is namelijk enkel en alleen voorbehouden voor de partner in questie. De rol voor de aanhorende partij is een simpele: juist … alleen aanhoren dus. Laat je niet verleiden tot uitspraken als ‘je hebt gelijk, hij is echt een lul!’ of ‘inderdaad, je bent getrouwd met een geek!’. Dat zou je wel eens een vriendin kunnen kosten. Advies: veel ‘oh’s’ en ‘echt?’ en de vriendschap is een langer leven beschoren.

Zo werd ik vanmiddag gebeld door vriendin W. die even flink moest spuien over haar man. En eenmaal op gang gekomen is alles niet goed of het deugd niet. Het was snel duidelijk, ze is getrouwd met de devil himself!! Uiteindelijk werkte dat aanstekelijk en voor ik er erg in had plaatste ik een opmerking in de trend van ‘nou ja zeg, wat een eikel!’. Helaas, dat viel natuurlijk niet in goede aarde. Ineens was die kloothommel van een vriend toch wel lief en aardig en had elk euvel een speciale rede waar hij nou net even niets aan kon doen. Ik daarentegen moest niet zo ‘lullig doen’ en mocht best eens wat meer begrip tonen?

Gelukkig kon ik het met een hoop ‘natuurlijk, daar heb je gelijk in!’ en ‘zo bedoelde ik het ook helemaal niet’ nog wat recht breien. Ik wilde ook echt alleen maar supportive zijn in haar gevoelens van het moment …