Jennifer Hoes is verloofd. Op 28 mei geeft ze het jawoord in de trouwzaal van het Haarlemse stadhuis. Maar een gewoon huwelijk wordt hetniet. De 29-jarige kunstenares moet de ring om haar eigen vinger schuiven, want er is geen partner. Jennifer trouwt met zichzelf.

Het is geen publiciteitsstunt of grap. Op de dag dat ze afstudeert en 30 jaar wordt, stapt Jennifer Hoes met zichzelf in het huwelijksbootje. Het wordt een officiële trouwerij met bruidsjurk, receptie en trouwboekjes. Een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, cultuurwethouder Ruud Grondel, zal de huwelijksplechtigheid voltrekken.

Vieren dat je van jezelf houdt. Dat is wat Hoes beoogt met haar bijzondere huwelijk. (verder)

Op zich al opmerkelijk. Maar deze uitspraak is ook wat: “een tweede huwelijk sluit ze niet uit. ,,Van mezelf scheiden zal ik echter nooit”, zegt Hoes. ,,Dit is een huwelijk in voor- en tegenspoed, tot de dood ons scheidt.”

Is dat geen bigamie en een strafbaar feit?