Het Schotse bedrijf Intelligent Earth heeft een robot ontwikkeld die de aantrekkingskracht van vrouwen kan beoordelen, deelde directeur David Cumming van het bedrijf donderdag mee.
Met behulp van kunstmatige intelligentie kan de robot, die Doki heet, het geslacht van mensen bepalen. De robot onderzoekt voorts gelaatskenmerken om uit te rekenen hoe “mannelijk” of “vrouwelijk” een gezicht is.

Cumming zegt dat de robot, die alleen nog maar uit een hoofd bestaat, zal kunnen bepalen hoe aantrekkelijk een vrouw is voor mannen. “Psychologisch onderzoek wees uit dat de aantrekkingskracht van een vrouw rechtstreeks in verband staat met haar vrouwelijkheid. Hoe meer traditioneel vrouwelijke gelaatskenmerken de robot herkent, hoe aantrekkelijker het gezicht is voor mannen.”

De aantrekkingskracht van mannen berekenen kan robot Doki niet omdat er bij vrouwen andere factoren dan het uiterlijk meespelen om een man aantrekkelijk te vinden.

Oftwel, de man is wat simpel? 😉