Elke week wordt het kiezen wat moeilijker. Nog maar vijf kandidaten en op zich zijn ze allemaal goed te noemen. Het lijkt er wel op dat de zenuwen steeds meer toeslaan en men steeds perfecter wil optreden. Kleine schoonheidsfoutjes en missers kwamen vanavond eigenlijk bij iedereen wel voor. Men lijkt ook alles wat te ‘netjes’ te willen doen.

Wat ook op valt is dat vrijwel alle kandidaten een gebrek aan rock lijken te hebben. Rauwe liedjes net even te netjes gezongen, uithalen iets te beheersd gebracht.

Enfin, Jim beet het spits af met Percey Sledge, ‘When a man loves a woman’ Niet verkeerd gezongen maar het gevoel ontbrak wat. Misschien ook omdat hij vijftien is? Moest me achter de jury scharen, hij is nogal monotoon. Elk liedje heeft dezelfde stem en dat begint wat saai te worden. Volgens Henk Jan moet Jim iets ‘meer resoneren in zijn hoofd’. Erm..en dat betekend..?

Jamai had voor het eerst niet de beste keus gemaakt voor zijn liedje,  ‘Always’ van Bon Jovi. Een iets softere ballad was beter geweest waarschijnlijk. Toch vond ik het nog wel klinken en was hij volgens mij de enige van de vijf die gevoel in zijn performance wist te leggen. Ook met kritiek kan hij goed overweg, met een goed getimed grapje kwam hij toch goed weg denk ik.

Dewi zong ‘What’s love got to do with it’ van Tina Turner. Klonk goed maar ze leek hier en daar wat adem te kort te komen. Het kwam mij voor alsof het nummer iets sneller was dan het orgineel? Of misschien weet Tina het rustiger te brengen. Moet wel gezegd dat Dewi  het meest risico neemt met de nummers die ze zingt.

David heeft een sprookjes-complex? Op de basisschool droomde hij elke nacht van zijn (kalver)liefde; zij als sneeuwwitje en hij als prins. Ik zag het hem toch niet doen .. 😉  ‘Nothing’s gonna change my love for you’ van Glenn Medeira was een goede keus voor hem. Maar net als bij Jim vind ik alles nogal hetzelfde klinken uit zijn mond. Bovendien hetzelfde als bij Dewi, het liedje kwam ietwat gehaast over.

Hind lijkt alles wel te kunnen zingen, dus ook ‘The power of love’ van Jennifer Rush. Net als de jury denk ik dat ze best wat meer mag uit halen. Maar op de schoonheidsfoutjes waar iedereen last van leek te hebben na, klonk het toch weer uitstekend.

Tooske was ontroerd en geraakt, maar dat zal eerder door het filmpje van haar man komen. Leuke vent, maar goed dat hij niet mee doet aan Idols 😉

Hind, Jamai en Dewi blijven toch mijn favoriet. Van mij mag Jim vanavond vertrekken maar of het publiek dat ook vind …

Wat jij Paul? 😉