Weblogtooltjes zijn er in alle soorten en maten. Nou twijfel ik al een tijdje tussen de nu door mij gebruikte Pivot en het door vriendje gebruikte Movable Type. Pivot is errug makkelijk te installeren, is overzichtelijk en genereert het minst dataverkeer in zichzelf. Movable Type heeft een iets mooier admin gedeelte, ondersteund multiple categories en multiple blogs en men heeft me wijs gemaakt dat het aanpassen van templates makkelijker zou zijn. De beste manier om erachter te komen of dat juist is, is .. juist, uitproberen!

Toch vroeg wakker vandaag ben ik ijverig aan de slag gegaan en een ding is me wel duidelijk, Movable Type installeren is een ramp en bijgevoegde manual is geschreven door iemand die niet van makkelijk houdt!! Maar goed, na een paar uur peentjes zweten en bijna mijn bestaande log verruineren is het dan toch gelukt.

Nu moet hij nog volledig verbouwd maar ik heb het wel gehad voor even. Eerst maar een uur slapen en kijken hoe helder mijn hoofd dan is 🙂

Altijd leuk, van die volslagen nutteloze informatie ..