Voor de Italiaanse wereldkampioen Mario Cipollini kan het ook op training blijkbaar niet snel genoeg gaan. De sprintkoning werd woensdag in Livorno door de politie van de weg geplukt toen hij op de fiets met een snelheid van 90 km/u voorbij een patrouille raasde. Cipollini reed samen met zijn ploeggenoot Mario Scirea achter een begeleidende wagen op een voor fietsers verboden snelweg. Volgens de krant Gazzetta dello Sport moet Cipollini een boete van 63 euro betalen.

Het is niet de eerste keer dat Cipollini op de fiets geflitst wordt. Dat overkwam hem vorig jaar al eens tijdens de klassieker Gent-Wevelgem. Samen met de rest van het peloton reed de wereldkampioen toen 55 km/u op een plaats waar er maar 50 km/u mag worden gereden. Er werd toen geen proces-verbaal opgesteld omdat renners en volgwagens zich op een gesloten circuit bevonden tussen de rode en groene vlag van de wielerwedstrijd. (Gazet van Antwerpen)

Je zou denken dat ze bij zulke overtredingen je fiets innemen 😉