Een Saudische reiziger heeft woensdag op de internationale luchthaven van Philadelphia in de Verenigde Staten voor paniek gezorgd, toen hij per ongeluk drie bewakers bedwelmde die hij wilde laten ruiken dat in een verstuiver die hij bij zich zat slechts eau de cologne zat.

De Saudiër, een 22-jarige student, werd aangehouden en korte tijd later, toen er niets aan de hand bleek te zijn, weer vrijgelaten, maar de antiterreurmachine in Philadelphia draaide toen al op volle toeren.

De drie bewakers waren met gillende sirenes naar het ziekenhuis gebracht, dat in quarantaine werd geplaatst. Ambulances met patiënten werden doorverwezen naar andere ziekenhuizen en ziekenhuispersoneel dat contact had gehad met de bewakers werd drie uur lang van de buitenwereld afgezonderd, evenals patiënten.

Nadat grondig onderzoek had uitgewezen dat er inderdaad eau de cologne in het flesje zat, gaf de afdeling gevaarlijke stoffen van de brandweer na een aantal uur het sein veilig. De Saudiër had zijn vlucht naar Europa toen al gemist.

Toch wel errug sterke eau de cologne..