Nog maar twee weken, dan zijn jullie van mijn Idols gezeur af mensen! 😉 Vanavond een geweldige avond, de overgebleven vier kandidaten liggen wel heel dicht bij elkaar. Thema: de kijker beslist. Bovendien kregen de kandidaten twee nummers te zingen, anders houdt RTL zoveel zendtijd over nietwaar. Mijn vriend schreeuwde van de bank : “ik zou zeggen, doe eens nummer helemaal” Ook een idee maar dat deden ze dus niet.

Deze keer werd men overigens wel gewaarschuwd voor alle kosten van het smsen. Het ging alleen een beteje snel, voor ik met mijn ogen genipperd had, had ik al gemist hoeveel de kosten zijn. maar goed, ik sms of bel toch niet..

Hind’s eerste nummer was ‘Heaven’ van Do. Beter gezongen dan Do het vertolkt als je het mij vraagt. Tweede nummer was ‘How will I know’ van Withney Houston. Mijn nummer is het niet maar het paste op zich best bij d’r. Toch vind ik wel, hoe mooi ze ook is en hoe geweldig ze ook zingt, de uitstraling of spirit (of zoals mijn vriend zegt ‘The X-factor’) zoals een Jamai of een Dewi die heeft mis ik bij Hind een beetje. Voor iemand die zoveel danst zou er ook wel iets meer beweging in de up-tempo nummers mogen.

Jim was niet zo blij met de keuze van de kijkers. ‘Up town girl’ van BillyJoel en ‘Hero’ van Enrique Iglesias. Het haalde wel het beste in hem boven als je het mij vraagt. Zeker de eerste noot bij ‘Hero’ gaf een shock, zitten die er ook bij hem? Meteen een stukje minder monotoon en beter dan de vorige weken.

Dewi kreeg twee moeilijke nummers op waar ze wel heel enthousiast over was. ‘Beautiful’ van Christina Aguilera verliep wat tricky. ‘Tango’ van Shakira ging echter weer geweldig, terwijl dat het moeilijkste nummer van de avond was. Haar zingen is minder constant dan van Hind, maar ze heeft een betere performance.

Jamai dacht niet dat het publiek hem veel goeds zou opleveren en hij kreeg ook een verrassend nummer op: ‘Let’s get down’ van Jennifer Lopez. Onverwacht voerde hij dat geweldig uit. En, camerageil als hij is, heeft hij het meest gevoel voor uitvoering en spectacel. Tweede nummer was van Robbie Williams, ‘Angels’ en werd ook geweldig gedaan.

Jerney had niet veel op met de publiekskeuzes duidelijk, ongeveer elk nummer vond ze hier leuker uitgevoerd dan het orgineel. Jamai kreeg zelfs de opmerking “als Robbie het zo had gedaan, had ik het misschien een mooi nummer gevonden”.

De keuze zal heel moeilijk worden. My guess: het zal tussen Dewi en Jim gaan. Zelf zie ik dan toch het liefst Jim vertrekken omdat zijn stem me iets minder aanstaat. maar ik zou niet verbaasd staan als Dewi weg zou moeten.

Denk sowieso dat Hind en Jamai als laatste twee over blijven. Misschien net zo’n situatie als in Engeland, Hind wint en de nummer twee – Jamai – wordt het populairst?