Britse tandartsen die hun patiënten een al te wit gebit geven, riskeren voortaan aan zware geldboete of zelfs een gevangenisstraf wegens overtreding van de EU-richtlijnen terzake, zo schrijft de Sunday Telegraph.
Het Britse misterie van Handel liet de tandartsen weten dat de meestgebruikte ‘witte tanden-behandeling’, die ook Britney Spears, Catherine Zeta-Jones, Julia Roberts en Tom Cruise hun oogverblindende gebit heeft gegeven, de Europese reglementen inzake gebruik van waterstofperoxide schendt. Daarmee toch doorgaan, kan tandartsen in het Verenigd Koninkrijk komen te staan op een boete van 7.500 euro of zes maanden gevangenisstraf.
Het gaat hier om een behandeling waarbij een gel die de tanden wit maakt, wordt aangebracht in een op maat gemaakte beschermer die op het gebit past. Het resultaat van die behandeling kan dan nog worden aangevuld door een laserbehandeling die zo’n 1.500 euro kost. Zo’n 100.000 Britten zouden zich op deze manier al hebben verzekerd van een ‘filmsterrenlach’.
De Europese waarschuwing geldt ook voor de nog veel vaker gebruikte ‘doe het zelf-behandeling’. Daarbij levert de tandarts de bleekgel en de vorm die over de tanden past en die drie tot vier weken lang dagelijks een uur moet worden gedragen.

Doet me denken aan een aflevering van Friends die vandaag op tv was. Ross die een date heeft en zijn tanden heeft gebleekt. Voor wat extra effect laat hij het gebitje een dag langer in. Gevolg, een gebit wat oplicht bij black-light.

Doe-het-zelf-pakketten zijn trouwens ook te verkrijgen op Tell-sell. Mogen die wel?