Wat een bizarre berichten weer vandaag. Bijvoorbeeld (uit het AD):

SAO PAULO – Braziliaanse pluimveefokkers zijn erin geslaagd een kip te ontwikkelen die bijna 1 meter hoog is en die 30 procent meer eieren legt dan andere kippen. De kip is het resultaat van een project dat zeventien jaar geduurd heeft en dat via kruising van verschillende kippenrassen heeft geleid tot de geboorte van de ‘pollo indio gigante’, meldde de krant Folha de Sao Paulo zondag.

Het was schijnbaar eigenlijk de bedoeling een kip te fokken met betere erfelijke eigenschappen dan een gemiddelde kip. Maar in plaats daarvan dus een reusje die meer eiren legt en eerder geslacht kan worden.

Mij lijkt dat er ook wel nadelen aan zitten. Kippen van een meter hoog nemen meer ruimte in. En denk je eens in, even een handvol kippen halen wordt een levensgevaarlijke onderneming!

Wat een timing he?