Lees ik net in de Volkskrant dat er spoorlijnen uitgesteld worden zodat er 82 miljoen euro extra in onderhoud van het spoor gestoken kan worden. “In een brief aan de Tweede Kamer legt minister De Boer van Verkeer uit dat de kwaliteit van de rails de afgelopen twee jaar plotseling schrikbarend snel is teruggelopen. Met het extra geld kan spoorbeheerder ProRail dit jaar voorkomen dat onveilige situaties ontstaan.”

De 82 miljoen is maar een lapmiddel blijkt. “De huidige noodmaatregelen zijn dan ook vooral lapwerk. De volgende kabinetten moeten tot 2010 zeker nog 1 miljard ophoesten om te voorkomen dat reizen met de trein in de toekomst gevaarlijk wordt.” Het was wel al enige tijd bekend, “De spoorbeheerder zag de problemen op het spoor de laatste tijd op zich afkomen en vroeg onlangs om 200 miljoen extra voor dit jaar”

Toch wel typisch, men had geen geld voor onderhoud maar wel genoeg euro’s om de asbakken uit de treinstellen te laten slopen.

Maakt niet uit de trein van de heuvel af kwam rollen, de mensen zaten rookrvij!