Nog een toevoeging aan het eerdere stukje over het ‘weblog againts war’ logo. Ik beschouw het als een ‘weblog tegen oorlog’, niet als een ‘weblog tegen DE oorlog’.

Ook ik begrijp dat het nu niet meer terug kan en hoop dus maar dat er iets goeds zal voortvloeien voor het Iraakse volk. Dat het een korte oorlog kan blijven, dat het aantal slachtofers niet hoog oploopt (hoewel dat waarschijnlijk nogal idealistisch gedacht is). Ik ben nu niet pro-Sadam geworden. Als ik het zou kunnen, zou ik toch niet gaan demonstreren zaterdag. Nu stoppen met oorlog voeren zou helemaal bizar worden. ‘We doden wat mensen, leggen wat stellingen plat en ach, nou stoppen we toch maar’

Maar dat ik nu voor de geallieerden ben wil niet zeggen dat ik mijn mening over hoe er tot een oorlog is gekomen wijzig. Ik ben niet ineens voor oorlog in het algemeen als oplossing voor een conflict.

Vandaar, het logo blijft 🙂