Jan Mulder in Barend & van Dorp verwoorde het wel het best met zijn nieuws van de (vrij)dag. Een stel zeer slechte digitale beelden waarin we met enig gepuzzel wat tanks in een zandbak zien rijden met. Een stem op de achtergrond die enthousiast roept dat dit de meest geweldige beelden ooit zijn. Waarop Jan Mulder op zijn eeuwige sarcastische toon over tafel gooit “Nou zeg, inderdaad, nog nooit zulke mooie beelden gezien. Wat een beeld, wat een schoonheid” 

En inderdaad, wat een absurditeit. Journalisten die opgetogen met legereenheden mee rijden om maar alles vast te leggen. Als je niet beter wist zou je van sommige oorlogscorrespondenten het idee krijgen dat het om een dagje pretpark ging. Inmiddels is helaas wel duidelijk hoe levensgevaarlijk hun positie is.

Sowieso is het bizar om een oorlog vrijwel geheel live op tv te kunnen volgen. Kijkend naar beelden van bommen en beschietigingen is het toch niet te bevatten dat het ondertussen daadwerkelijk gebeurd.

De beelden tussendoor van een president die leuk een balletje voor zijn hond door de tuin gooit maakt het alleen maar nog surrealistischer…