AMSTERDAM – De Nederlandse vrouw laat niet aan zich sleutelen. Botoxinjecties, liposuctie, facelifting, borstvergrotingen en andere mogelijkheden op plastisch chirurgisch gebied zijn vooralsnog niet aan de dames besteed.
Dat blijkt uit een enquête onder vijfhonderd vrouwen die IBT Marktonderzoek in opdracht van de Huishoudbeurs heeft uitgevoerd. De beurs in de Amsterdamse RAI begint vrijdag en duurt tot en met 6 april. “We wilden weten in hoeverre de Nederlandse vrouw zich laat meeslepen met de laatste hypes”, aldus een woordvoerder maandag.

De Nederlandse vrouw blijkt volgens de Huishoudbeurs “een nuchtere kijk te hebben op uiterlijk schoon. Meer dan de helft van de ondervraagde vrouwen zegt zichzelf niet aantrekkelijk te vinden. Ondanks dat geven negen op de tien aan zeker geen gebruik te zullen maken van de huidige plastisch-chirurgische en cosmetische mogelijkheden. (verder)

Het artikel geeft de indruk dat de Nederlandse vrouw niet aan zich wil laten sleutelen. Maar zou het niet gewoon komen omdat het takke duur is en een gemiddelde huisvrouw dat geld wel aan betere zaken kan besteden?