Langs de jaren heen ben ik elk jaar wel wat aangekomen in gewicht en omvang. Omdat ik teveel van het goede leven hou waarschijnlijk, maar ook omdat ik steeds minder heb kunnen bewegen. Geweldige combinatie om kilo’s te verzamelen!

Sinds kort heb ik daar schoon genoeg van. Vind mezelf nog een hardstikke leuk kind hoor, maar minder vlees zou niet weg zijn. Ook voor de gezondheid beter, aan mijn gezondheid mankeert tenslotte wel genoeg nietwaar. 😉 Bovendien zijn we aan het budget-eren geslagen wat weer een extra stok achter de afval-deur geeft.

Vanavond ging ik voor de lol eens op zoek naar hoeveel een mens mag en moet binnen krijgen aan calorieen enzo. Een aantal sites vertelden me dat ik met mijn gewicht ik iets van 2800 kcal binnen moet krijgen, voor afvallen zou ik er ietsje onder mogen gaan zitten. Bizar veel, dat haal ik met mijn oude eepatroon niet eens. Dus maar op zoek naar iets meer standaard werk. Maar tot mijn verbazing was het laagste wat ik kon vinden: “vrouwen van 22-50 jaar: 2100 kcal”. 

Mijn hemel, dat red ik helemaal niet?? Dat laatste aantal krijg ik ongeveer binnen als ik gewoon door blijf eten als ik deed. En geloof me, daar zal ik niet van afvallen! Misschien gaan die sites er van uit dat je je uit de naad gaat sporten bij een afval-poging. Maar goed, dat is geen optie in mijn geval.

Enfin, de sites maar aan de kant gegooid. Door het schrappen van snoep en frisdranken hoop ik wat af te vallen en daarmee zit ik momenteel rond de 1400 kcal per dag. Daarmee eet ik verder volkomen normale maaltijden met de soms nomale tussendoortjes. Ik ga er maar vanuit dat het voor mij voldoende is.

Klopt er wel iets van die sites eigenlijk?