Mij zijn ze volkomen ontgaan maar er waren natuurlijk een aantal groots aangepakte 1 april grappen. Moet zeggen, vind de meeste nogal flauw of misplaatst. De meest misplaatste was waarschijnlijk het persbericht dat geheel Hong Kong in quarantaine zou moeten vanwege SARS (bron: NOS-nieuws). Een hoop paniek en mensen die gingen hamsteren. Denk niet dat die erom hebben kunnen lachen.

Andere grap die ik iets beter kon waarderen maar Amersfoort niet, was de zogenoemde ‘Digitale Schandpaal’. De digitale schandpaal zou een initiatief zijn van de projectgroep Veilig Amersfoort die de stad veiliger wilde maken door criminelen op een website te publiceren. Op de site zouden onder andere verkrachters, autodieven en drugsdealers worden afgebeeld. (meer)

Nog een flauwe: de tariefsverhoging van TGP. “De tariefsverhoging voor losse brieven van één eurocent (van 39 naar 40 eurocent) is een 1 april grap van een derde. Het ANP berichtte afgelopen zaterdag over de tariefsverhoging. Diverse media namen het bericht over, onder andere teletekst. Het bericht is echter onjuist.” (bron) Zie de lol van deze niet helemaal van in eerlijk gezegd.

Leuk vond ik wel D66 op de Amerikaanse tour (nog te bewonderen). Een politieke partij met humor kan ik wel waarderen.

Nog veel leuker was de Microrust-grap. Voor het geval je hem niet meegekregen hebt (kan me niet voorstellen), als je je mails langer dan een jaar op je harde schijf bewaard, gaat je processor roesten!! Gelukkig kan je de RustyMailProtector downloaden.

Enorm flauw, de Ambulance-tram. Mocht er geen ambulance voor handen zijn, kan de Ambulace-tram nog ingezet worden (via Fok)

Andersom kan eveneens leuke resultaten opleveren trouwens. Zo dacht men dat het volgende een 1 april grap zou zijn: “Jamai geeft op 1 April in het 3FM programma StendersVroeg een optreden op een balkon van een bijzonder huis in Almere. De precieze locatie wordt pas maandag bekend gemaakt, omdat er teveel toeloop van fans verwacht wordt. Om half negen verschijnt Jamai op het balkon om voor de aanwezige toeschouwers een exclusief optreden te geven.” De verwachte toeloop van enorme hordes fans bleef dan ook uit 🙂

Zelf geen 1 april grappen uitgehaald maar een klein feestmaal gebouwd met vriendje.