Een kleine drie weken geleden begon ik er dan ook eens aan … een dieet. Meer bewegen behoort niet echt tot de mogelijkheden dus het slinken in gewicht zal door het slinken van de voedsel inname moeten komen. De bedoeling was simpel: geen snoep, geen frisdrank, vrijwel elke dag koken en een beetje gezond eten. Moet niet moeilijk zijn!

Ter aanvuling nog een paar mooie tips opgezocht. Zo schijnt het goed voor de vetverbranding te zijn om overal pittig in te strooien, dus de pot sambal kwam niet meer van tafel. Ook zou het goed zijn om vlak voor het slapen een weinig eiwitrijk voedsel (liefst met vleug citroen- of grapefruitsap) binnen te krijgen zoals kwark of yoghurt. Dit om s’nachts de productie van groeihormoon te stimuleren die weer de vetverbranding stimuleert. Klonk goed. Bovendien hebben MEers ook te weinig groeihormoon schijnt, dus klonk dubbel goed. Of het echt werkt weet ik nog niet maar als ik een klein yoghurtje eet s’nachts sta ik s’ochtends op met gezonde honger.

Enfin, de eerste twee weken ging het best goed. Slechts een weekend gezondigd en verder viel het reuze mee. Ben dan ook twee kilo afgevallen, mooi aantal. Ikke blij! Maar deze derde week gaat het maar beroerd. Ik ben moe en flauw waardoor ik hang naar zoet krijg. Het is ook nog eens de tijd van de maand, tevens de tijd dat ik altijd veranderde in het cartoon-vrouwtje van de maandverband reclame die de blokken chocola en chocoladetaart in blinde paniek uit de ijskast rukt! Bovendien vergeet ik af en toe mijn normale maaltijden te eten en daar gaat een mens zich niet beter van voelen. Dus elke dag wel iets gezondigd en bomvol schuldgevoel. Kortom: ik begin een wandelende dieetramp te worden ..

Morgen begin ik opnieuw!!