Het Italiaanse kledingbedrijf Benetton heeft nog geen beslissing genomen over het gebruik van minuscule zendertjes in kledingstukken, liet het vrijdag weten. Met de zendertjes zou Benetton kunnen nagaan wat er met een product gebeurt van het moment dat het de fabriek verlaat tot het wordt verkocht.
Consumenten- en privacyorganisaties vrezen misbruik van de technologie. Benetton heeft de invoering van de zendertjes daarom nog in overweging, zegt een woordvoerder. Hij ontkent dat Benetton 15 miljoen chips heeft besteld bij Philips, zoals dat bedrijf onlangs meldde. “Wij hebben de technologie alleen getest en nog geen beslissing genomen”, zegt de Benetton-woordvoerder.
Volgens Philips maken de zendertjes de bevoorrading van filialen gemakkelijker en is diefstal beter te voorkomen.

Tja, wat moet ik daar nou van denken?