Als ik niet al moe was, zou ik het er van worden. Chronische vermoeidheid is ineens in alle media terug te vinden. De zijstap naar ME/CVS is dan snel gemaakt. Op zich heel ok, meer bekendheid voor zo’n complexe ziekte is hardstikke goed.

Maar helaas kom ik in vrijwel al die artikelen ook telkens dezelfde leugen tegen. Namelijk dat het wetenschappelijk bewezen zou zijn dat 70% van de CVS patienten opknapt van Cognitief Gedrags Therapie. Telkens ook verkondigd door dezelfde mijnheer, Dhr Bleienberg. Terwijl uit zijn onderzoek heel duidelijk bleek, slechts dertig procent van de mensen knapte deels op van CGT. Hebben we het nog niet over alle andere haken en ogen waar ik eerder al eens over uitgeweid heb.

Wordt hier nu niets aan gedaan dan? Zeker wel. Er zijn vele mensen van de Steungroep ME & Arbeid en de ME-stichting die op al die berichten een correctie schrijven. Er zijn ook verschillende malen persberichten uitgevaardigd betreffende dit onderzoek. Ook afzonderlijke ME-patienten -waaronder ik zelf – schrijven de kranten en dagbladen aan hierover. Maar de media vind dat niet zo interessant, dus het wordt niet of zelden geplaatst.

Ben bang dat mijn mailtjes ook niet veel gaan uithalen 🙁