Vrouwen zijn uit liefde voor hun partner bereid tot grote offers, maar toch zijn er grenzen. Dat blijkt uit een enquête van het Duitse vrouwentijdschrift Laura die meer dan duizend vrouwen liet ondervragen. Maar liefst 79 procent is bereid om de geboortegrond te verlaten en de partner achterna te reizen. Iets meer dan de helft (53 procent) wil zelfs met de eigen ouders breken als dat nodig blijkt om de relatie in stand te houden.

Toch zijn er ook grenzen aan de vrouwelijke bereidwilligheid: als het aankomt op haar beste vriendin, is amper 8 procent bereid om die de rug toe te keren. Omdat de vriendin haar bij elk probleem bijstaat, ziet 92 procent nog liever de partner vertrekken. Ook lichaamsdelen worden niet graag weggegeven uit liefde voor de man: maar 11 procent zou een orgaan afstaan aan de partner. Nog iets wat 73 procent van de vrouwen in geen geval zal doen: van religie verwisselen om de partner een plezier te doen.

Goh, had het cijfer over orgaandonatie hoger verwacht eigenlijk ..