UTRECHT – Gemeenten maken te weinig werk van extra steun aan langdurige minima en het omzetten van gesubsidieerde banen in regulier werk. Daarmee houdt de lokale overheid zich niet aan de afspraken, zoals die eind vorig jaar zijn gemaakt met het kabinet, werkgevers- en werknemersorganisaties in het zogeheten Najaarsakkoord. (verder)

De vakcentrales FNV en CNV hebben begin februari alle Nederlandse gemeenten in een brief gevraagd naar hun extra inspanningen voor langdurige minima. Dat zijn gezinnen die langer dan drie jaar van een minimuminkomen leven zonder dat er tegelijkertijd perspectief bestaat op verbetering; bijvoorbeeld dat een van de leden binnenkort een baan krijgt.

Volgens mij zijn gemeentes al sinds jaar en dag zo laks en schrijven vakcentrales daar al net zo lang brieven over. Misschien zou er eens wat meer actie moeten komen ipv uitgaan van de goedheid van de gemeente …