Vanavond op Yorin een programma over sex zitten kijken wat nu eens echt leuk en leerzaam was: “More sex tips for girls”.Volgens TV-gids online:”serie documentaires waarin de seksbeleving van de hedendaagse, zelfbewuste vrouw centraal staat”

De beschrijving klopt in mijn ogen niet helemaal, ook de hedendaagse, zelfbewuste man kreeg voldoende tips en stond even centraal. Hoofdpersonen bestaan uit twee koppels die eerst afzonderlijk een soort van workshop krijgen en het vervolgens in praktijk brengen. Dat laatste krijgen we niet expliciet te zien, ze geven ervoor weer wat ze van plan zijn in praktijk te brengen en daarna hoe het verlopen is. Dat maakt het denk ik ook leuk. De workshop is best interessant en we hoeven vervolgens niet naar de meest vreemde exhibiotonistische stellen te kijken. Dus een redelijk serieus bedoeld programma waar wel voldoende luchtigheid in zit om het gezellig te houden. Geen geitenwollen sokken types of bevreide feministes in deze afleveringen! Workshop van vandaag: voorspel.

Eerst waren de mannen aan de beurt. Ze kregen les in verschillende vormen vibrators en belangrijker: hoe ze te gebruiken. Dus mannen, niet meteen vol op de clitoris duwen. Dat is namelijk a. niet fijn of te heftig en b. is er meer te vinden dan alleen dat knopje. Ook werd aangegeven dat er meer aan een vrouw is dan vagina en dat ook die gebieden aandacht verdienen. Vervolgens les in hoe het beste te beffen, met hetzelfde advies als voor de vibrators. Ietwat melig om die mannen lacherig naar een fake vagina te zien staren. Het slot was wel te hylarisch voor woorden. Beffen en penetratie tegelijk werd wel als summuum gezien en daar was een pasklare oplossing voor gevonden: de voorbinddildo voor het gezicht! Sowieso waren de dildo’s nogal fors maar verschrikkelijk werd het toen deze op de kin gebonden werden. Fake-vagina voor de mond en zie, dildo sensueel naar binnen schuiven en mogelijkheid tot likken. Ok, dat klinkt allemaal mooi en aardig maar je komt toch al niet meer bij als je man zo de slaapkamer binnen wandeld?

Dat bleek ook wel in prakijk. Zwart beeld met een hysterisch lachende vrouw gaf wel aan dat het laatste experiment niet zo geslaagd was. Maar verder was men zeer tevreden over de meerwaarde die de cursus had gebracht en de complimenten aan het adres van de mannen waren niet mis.

De mannen liepen vervolgens volledig naast hun schoenen en gingen op nogal arrogant wijze vertellen dat vrouwen maar beroerd met de penis omgaan (ja ja, want NU konden zij het zo goed met hun vrouw nietwaar ;)). De vrouw trekt te hard naar achteren of trekt zogenoemd ‘twee keer’ naar achteren wat nogal pijnlijk is. Verder maken ze niet de goede draaibeweging en verwacht de vrouw dat de man onmiddelijk bij aanvang van het liefdesspel geprepareerd is voor gebruik. Erm, dat denk ik ook altijd van mijn man? Gelukkig werd dat door vriendje beaamd, dus zo lomp was ik nog niet. Ook het grof naar achteren trekken doe ik niet, dus het viel alleszins mee. Aandachtspuntje: de draaibeweging (Ja zeg mannen, wij voelen niet hoe het is om zo’n penis te hebben!)

De vrouwen kregen workshop over het gebruik van glijmiddel bij de handbewerking (volgens haar kan je niet zonder) en werd geleerd hoe een bepaalde draaiende beweging te maken. Alleen, ze zweert bij het gebruik van twee handen. Dat leek me iets omslachtig en ook hier was vriendje het gelukkig mee eens. Daarna nog een lesje ‘gebruik je parelsnoer eens creatief in bed’. Maar dat leek me ook niet zo geslaagd aangezien ze er nogal ruw mee over de eikel heen wreven. Auw? Ja, vriendje vind het ook auw. De mannen van de workshop overigens ook, dus volgens mij is dat alleen een goed idee als je van lichte sm houdt.

Het orale gedeelte werd volledig overgeslagen. Merkwaardig hoor, maar schijnbaar kunnen vrouwen wel goed pijpen van nature (jammer dat dat andersom niet geldt ;)). Enfin, de workshop leverde hier dus niet zoveel op maar gelukkig waren de mannen niet te beroerd uit te leggen hoe alles voelt en wat er prettig is qua beweging. Dat was wel interessant en vriendje deed uitvoerig toevoegingen, dus nu ben ik weer helemaal op de hoogte. Volgens de tv moet je het zien als melken van een koe, op en neer, heen en weer en draaiend. Het moge duidelijk zijn, je moet het gezien hebben om hier iets van te begrijpen.

Al met al een leuk programma. Niet te serieus, niet te grappig, zeker niet te ranzig. Waarschijnlijk het leukst om samen met partner te kijken en er zo stiekem achter te komen wat je goed doet of wat nog beter kan.

Daarna de hond uitgelaten en achter mijn computer geploft, zo opwindend was het ook weer niet 😉