Zo, net een merkwaardige Barend & van Dorp zitten kijken. Tenminste, een merkwaardig interview met Wouter Bos over de stuk gelopen formatie.

In eerste instantie wilde hij niet veel over achtergronden kwijt en echt loslippig werd hij niet. Maar Barend & van Dorp waren goed geinformeerd over een pikant zaakje. Dacht je dat Balkenende alleen in de kamer een voorzegger had gevonden in de vorm van Donner? Ook de besprekingen kon hij schijnbaar niet erg zelfstandig. Zo zou hij om het kwartier, twintig minuten de kamer hebben verlaten om telefonisch zijn achterban te checken. Wilde hij geen gesprek alleen met Bos voeren, hoewel de formateurs er bijna om gesmeekt hebben. Kortom: kon hij niet als volwassenen onder elkaar een oplossing zoekend gesprek aangaan. Blijkbaar heeft hij daar het mandaat niet voor kunnen krijgen. Wat je af doet vragen hoeveel vertrouwen het CDA zelf nou in zijn leider heeft he?

Doet je afvragen of we niet toch stiekem met Harry Potter van doen hebben?