Je zou denken (of tenminste, ik dacht het) dat het bezoekersaantal van dit log varieert met het aantal verhalen wat ik plaats. Met als belangrijke meespelende factor of de lezers de verhalen aardig vindt natuurlijk. Een posting zesentwintig keer doen zal geen verhoging in de bezoekersaantallen opleveren (hoogstens minder wegens een enorm hoge irritatiefactor ;))

Enfin, niets blijkt minder waar. Kan me wezenloos loggen en er ook nog een aardig aantal reacties op krijgen, maar toch een minimaal aantal bezoekers in mijn statistieken terug vinden. Of slechts een weinig aan berichtjes posten, geen enkele reactie krijgen maar een fikse verhoging in dezelfde statistieken zien.

Wat is dan de beinvloedende factor vroeg ik mij af. Heb er over nagedacht, mijn statistiekjes gevolgd en vanavond ging mij een lampje branden. Het varieert vooral met de hoeveelheid aandacht die ik aan andere weblogs besteed! Hou ik mijn medeloggers bij en voorzie ik menig commentaar systeem van een reactie, dan bliven mijn eigen statistieken redelijk gelijk. Verwaarloos ik per ongeluk deze weblogs zoals afgelopen tijd door omstandigheden is gebeurd, dan zakken mijn bezoekersaantallen aanzienlijk tot ongeveer de helft van normaal. Ach ja, het was al bekend .. webloggers houden het webloggen in stand 🙂

Ga ik nu een programma voor mezelf opstellen met verplichte uren weblogs bezoeken en commentsystemen spammen? Nah nee, ik dacht het toch niet. Het moet wel gezellig blijven nietwaar. Veel bezoekers is leuk, maar vooral leuk als ze echt uit interesse komen. En dan is het toch maar positief dat ik een aantal vaste bezoekers heb die het hier naar hun zin lijken te hebben.

Deze vaste bezoekers wil ik meteen even bedanken voor het aanhoren van mijn lief en leed en mijn aandeel in het bij elkaar sprokkelen van grappige of bizarre nieuwsberichten. Heeft u nog een op- of aanmerking of suggesties voor dit log, bij deze de kans om mijn commentsysteem erover vol te spammen.

En nu snel nog even rondhoppen voor het slapen gaan 😉