Stonden we al bekend als bananenrepubliek in wording, Balkenende is vast besloten die indruk werkelijkheid te laten worden. Na alle akkefietjes en een slecht doorgerekend voorstel, leek het toch de aardige kant op te gaan. De formateurs hadden een mooi, iets aangepast plan om tot het beoogde kabinet te komen zonder de economie en de werkgelegenheid te slopen, nu nog even de puntjes op de i. Maar nee, het CDA kan wel in zijn uppie plannen maken dus plots ligt er een geheel eigen voorstel. “Wil u ff tekenen mijnheer Bos?” Nee, dat wilde Dhr Bos absoluut niet. Zo werd de formatie mooi opgeblazen en de keus van de kiezer in de prullenbak gemieterd..

En wat wordt nu als werkelijke rede genoemd door Balkenende? Zie hem aan, met rechte rug, strak in het pakje, haren christelijk gekamd, mondje zuur, zegt hij tegen iedereen die het wel of niet horen wil: ‘er is gebrek aan chemie’. Balkenende heeft zich schijnbaar nooit gerealiseerd dat hij inderdaad alleen maar op Harry Potter lijkt, maar hem niet is. Wat is dat nou voor antwoord?! Het gaat hier om de besturing van een land, niet om een SM party…

Maar de zogenoemde verborgen agenda ligt volslagen open op straat. Dhr. Balkenende heeft altijd al met de VVD gewilt en hoopt zijn doel nu snel te bereiken. Sterker, eerst maar even handjeklap met de VVD en dan pas een derde partij erbij zoeken. Die duidelijk niets te zeggen zal hebben, CDA-VVD kunnen dat heus wel samen af. Zolang Balkenende maar premier blijft, dat wil ‘ie wel graag.

Wedje leggen, Balkenende’s bebrilde priemoogjes gaan waarschijnlijk naar de LPF. Want: “… de samenwerking met de LPF is de afgelopen maanden heel goed gegaan. De samenwerking is anders en beter”, benadrukt Balkenende in interviews…”.

Enfin, na de ellende van de LPF willen ze nu dus precies het kabinet wat door de kiezer volledig was afgestraft onder regie van een wat dictator-achtig CDA. Hopelijk denkt Gerritje wat beter na ..

Zouden de CDA-kiezers al spijt hebben inmiddels?