De banken worden ervan verdacht de tarieven voor het pinnen door onderlinge afspraken hoog te houden. Hierdoor zouden winkeliers te veel betalen voor pintransacties, waarvoor de consument uiteindelijk de rekening gepresenteerd krijgt. (verder)

Kunnen ze niet meteen nog wat dingen nakijken in die wereld? Zo verbaasd het me nog steeds dat ik moet betalen voor girotel en niet voor het versturen van acceptgiro’s, terwijl internetbankieren voor de (post)bank goedkoper is. En wat niet te zeggen over die ‘vasthoud’ praktijken van sommige banken. Vooral ABN-Amro heeft er een handje van. Geld wat van de ene rekening allang is afgeschreven, staat nog lange niet op de rekening waar het heen moest. Daar wordt flink rente van getrokken en je denkt toch niet dat de particulier daar iets van terug ziet hee!