Hmz, het viel maar half mee vandaag. Ten eerste stond ik ziek op met dik geslagen ogen en een strot alsof ik al weken aan het hoesten ben. Na een stapel zouttabletten, groentjes, paracetamol en zakdoeken gaat het vanavond wat beter. Hopelijk heb ik het ergste meteen gehad. De auto was wel snel gemaakt, inderdaad de accu en ‘slechts’ 75 euro (dat is met korting zonder arbeidsloon!). Gelukkig springt mijn vader bij, geen idee waar ik het anders vandaan had moeten halen.

Dat laatste zit me wel aardig dwars. Over twee weekjes word ik 31 en ben afhankelijker dan ooit. Vond geld nooit zo belangrijk maar het is zo vervelend om er te weinig van te hebben. Ik weet het, het is not done om over geld te praten. Zeker als het niet om meer maar om minder gaat. Maar als ik om me heen kijk ben ik lang niet de enige die regelmatig vergeefs zijn rug checked of de tuinen afspeurt. Bij de Aldi wordt het steeds drukker en Nederland heeft gezamenlijk miljoenen aan schulden (meer dan vorig jaar). Enfin, dan doen we het nog niet slecht geloof ik.

Inderdaad, onze administratie lijkt inmiddels ook meer op stuivertje wisselen dan een gedegen huishoudboekje.