Iets anders kan je het toch niet meer noemen inmiddels. Kijk, vermoedelijk zal D’66 de aanvulling op CDA-VVD gaan vormen. Maar ondertussen krijgen we continue de Christelijke partijen in beeld die een eind weg blaten als hebben ze een serieuze kans op regeren. En alle partijen doen aan dit circus mee ..

Maar geef nu toch toe. Het zou wel onnoemelijk bizar zijn dat het CDA absoluut niet samen kan met de PvdA maar wel in zee zou kunnen met een partij als de SGP?!! Een partij die niet alleen zeer tegen abortus, homohuwlijk, euthanasie, zondagopening en meer is maar ook geen enkele vrouw in zijn gelederen toelaat.

Dat dit ook zeer bizarre discussies oplevert laat zich raden. Vanmiddag hoorde ik een iemand zeggen ‘tja, misschien kunnen de andere partijen zo de emancipatie van vrouwen in de SGP een klein beetje stimuleren’. Mijn hemel, dan moeten we de gehele emancipatiegolf vanaf het stemrecht van de vrouw overdoen! En ik wil mijn BH niet in de fik hoeven te steken hoor! En nu net, zit ik naar iemand van de Christen Unie te kijken (Nova) die o.a. zegt ‘we willen bv het homohuwlijk dan maar niet terug draaien maar we zouden de adoptie van kinderen door homoparen kunnen verbieden?’. En ‘We zouden toch aangenomen verworvenheden kunnen evalueren en opnieuw kunnen bespreken, zoals het homohuwlijk of euthanasie’.

Zoals Mevr. Dresselhuis zei “we gaan toch ook niet het afschaffen van de slavernij opnieuw bespreken?”