Hoewel er de laatste tijd erg veel publicaties waren over hoe de MEer met CGT uit de brand geholpen kon worden en daarmee de nadruk op het psychisch zijn van ME werd gelegd, lijkt er nu ook wat tegenwicht te komen. Her en der verschenen enkele artikelen waarin het CGT onderzoek wat beter onder de loep werd gelegd en CGT zelf meer werd gerelativeerd (want CGT zelf is zeker niet slecht). Laats was de uitzending van Breekijzer die goed weergaf hoe instanties in Nederland zich gedragen tegenover een onbegrepen ziekte.

Vanavond zag ik na een tip van Downer op Hart van Nederland (SBS6) een heel duidelijk item over ME. Hierin werd duidelijk dat het toch belachelijk is dat vanuit de overheid geen geld wordt verstrekt voor wetenschappelijk onderzoek naar zo’n slopende ziekte waarvan de oorzaak en genezing niet bekend is. Daarna werd de toevoeging gedaan dat er nu toch 2 miljoen euro beschikbaar gesteld zal worden voor wetenschappelijk onderzoek. I hope so!!!

In elk geval prettig om te zien dat de berichtgeving een stuk minder eenzijdig aan het worden is.

Nou maar hopen dat mijn psycholoog ook gekeken heeft 😉