Sinds de Christen Unie en de SGP betrokken zijn geraakt in de informatieronde, wordt er steeds meer afgegeven op de SGP. Ze zijn tegen het homohuwlijk, tegen abortus, tegen euthanasie en verruiming van openingstijden en opiumwet. Ow en ze willen geen vrouwen op bestuurlijke functies en eigenlijk gewoon geen vrouwen in hun gelederen. Bah wat een rotpartij! Her en der lees ik ook wat minder belangrijke dingen, zoals hoe bizar het is dat zelfs de internetsite van de SGP op zondag stil ligt.

Mensen, dat is al zolang die site bestaat!! Net als de rest van de standpunten er zijn zolang de partij bestaat. De SGP bestaat aanmerkelijk langer dan vandaag inclusief alle conservatieve standpunten. Alleen heeft er vrijwel nooit een haan naar gekraaid. Het lijkt af en toe wel alsof die partij spontaan van de week uit de lucht is komen vallen, en dat is toch heus niet zo hoor ..

Wat wel uit de lucht is komen vallen, is het feit dat CDA en VVD ineens met gemak door een deur kunnen met zo’n partij. Dat hoewel principiele partijstandpunten lijnrecht tegenover elkaar staan, men fijne gesprekken heeft waarin men elkaar helemaal kan vinden en diezelfde principes ineens helemaal niet belangrijk zijn. Dat een CDA niet met een PvdA aan een tafel kan vanwege de ‘slechte sfeer’ maar het schijnbaar leuk keuvelen is met een zeer fundamentalistische partij die wel ffies verder strekt dan enkele christelijke normen en waarden.

Stel je toch eens voor dat men destijds in Paars II niet had gekozen voor D’66 maar voor de Centrum Democraten. Onder het mom ‘och ze willen best wat principes wat meer voor zichzelf houden als ze mee mogen regeren dus dan past het best’. Dat hadden we toch ook niet geacepteerd van de grote, regerende partijen?

Inderdaad, ook Rouvoet kwam er vandaag achter dat CU en SGP gebruikt worden om D’66 te temperen. Nog een paar daagjes kunnen we wat dat aangaat weer rustig ademhalen dus ..