Niet-rokers willen geen last hebben van rokers. Begrijp ik. Iedereen heeft recht op een rookvrije werkplek. Begrijp ik ook. We mogen niet meer roken in de trein. Hmm, hier wordt het begrip al iets minder, er was tenslotte een aparte rookcoupe. En die ene lullige coupe volgestampt met rokers kan toch niet veel overlast bezorgd hebben aan die vijf andere rookvrije coupe’s. Maar goed, het is niet anders.

Maar het wordt gekker en gekker. Inmiddels mag je niet meer roken in psychiatrische instellingen omdat het om publieke ruimtes gaat. Lastig aangezien je ook niet op je kamer mag roken en het sowieso niet de bedoeling is dat je veel tijd op die kamer doorbrengt. Bizar omdat psychiatrisch patienten afgeraden wordt op dat moment te stoppen met roken. Vraag me ook af waar het verbod voor moet dienen eigenlijk, maak de psychiatrische patient nog gekker dan hij al is ofzo?

De horeca heeft inmiddels uitstel gekregen van het rookverbod, maar het lijkt uitstel van executie. In sportkantines en buurthuizen geldt al een rookverbod en dat moet ook gaan gelden voor restaurants, concertzalen en cafe’s. Dit alles omdat werknemers in een rookvrije werkplek moeten kunnen werken. Merkwaardige is dan wel dat geen horecamedewerker erom gevraagd heeft, je zal en moet gewoon een rookvrije werkplek! De uitbater ziet zijn cafe al op de fles gaan. Als je zelfs in de kroeg buiten moet gaan staan om te kunnen roken bij je drankje, blijven de meeste waarschijnlijk liever thuis. Tenslotte gaan mensen uit om te ontspannen, niet om gestressed te raken dat ze niet mogen roken. Het lijkt me overigens ook dat mensen die niet tegen ‘slechte lucht’ kunnen, sowieso niet in een bedompte kleine ruimte stampvol zwetende en ademende mensen gaat werken ..

Eigenlijk wil men nog verder. Want ook kraamhulp, thuiszorg en wijkverpleging moet een rookvrije werkplek dus zou iemand met hulp aan huis ook maar moeten stoppen met roken. Dat gaat toch helemaal niet werken denk ik. Als hier iemand over de vloer komt wil ik best overleggen dat ik even niet of minder rook als diegene daar last van heeft. Maar niet mogen roken in je eigen huis omdat je nou eenmaal hulpbehoevend bent, dat is toch wel te gek!!!

Straks moet ik nog mijn hond weg doen omdat sommige mensen bang zijn voor honden!!!!