Sinds december hadden we wat problemen met ons bed. Dat wil zeggen …

De slaapkamer was altijd al een wat snel vochtiger wordende kamer. Tussen de douche en de buitenmuur gelegen (op een hoek), enkel glas, slechte ventilatie en boven de (zeer vochtige) box, dat wil wel. In december bleek ook nog eens de verwarming daar niet meer te werken. Monteur erbij gesleurd en wat bleek: constructiefoutje. Alle leidingen waarmee de verwarmingen voorzien worden van warm water, lopen bij elke verwarming naar boven, door het verlaagde plafond en dan weer naar beneden naar de volgende verwarming. Niet goed! De laatste verwarming wil het dan op een gegeven moment niet meer trekken, en dat was dus in de slaapkamer. Gevolg: de verwarming werd niet eens meer lauw, de kamer kon niet meer warm gestookt et voila, de schimmel vliegt om de oren. Bij het raam, op de vloer en helaas, in de lattenbodems en de onderkant van de matrassen. En denk dan maar groot, de matrassen zijn aan een kant pik en pik zwart met wat gaten en een hoop condens. Het bed was vrij laag. In mijn vorige huis geen enkel probleem maar hier rampzalig.

De bovenkant gaat nog:
[[image:images/bedschoon.gif:inline]]

De onderkant niet echt:
[[image:images/bedvies.gif:inline]]

U kunt wel raden, dat is niet fijn slapen in zo’n kamer op zo’n bed. We hebben beiden ook nog astma, en zo’n schimmeltje werkt lekker mee. Vochtvreters en veel luchten (niet teveel, bij vocht is een veel aan kou juist de rede dat schimmel ontstaat) ten spijt.

De verwarming moet worden verbouwd, maar dat kon natuurlijk niet in de winter. Dus bleef het probleem flink voortbestaan. Omdat onze geldboom het niet doet op schimmel, was er geen nieuw bed te verkrijgen. Als tussenoplossing hebben we eventjes op een logeermatrasje geslapen. Klein en stoffig enneh.. niet fijn.

Maar sinds gisteren hebben we *trompetgeschal* een ander bed! Via via van mensen die een speciaal reumabed namen. We wisten alleen dat het groot zou zijn, het is een bed van 2 bij 2 meter. Vrienden hadden nog een litjemeaux (hoe schrijf je dat??) dekbed met hoezen over. Gelukkig, want ik had geen beddegoed voor zo’n enorm bed.

Moet zeggen, mooi bed met goede matrassen, van dat degelijke. Groot was alleen de verbazing toen we merkten dat het eigenlijk twee bedden aan elkaar gemaakt is, twee planken en wat ruimte tussen ons in!! Funest voor een sexleven in bed als je het mij vraagt 😉

[[image:images/bedscheiding.gif:inline]]

Enfin, we mogen niet klagen. Vannacht hebben we weer heerlijk en droog geslapen. Vrijdag komt er eindelijk iemand van de woningbouw om de geleden schade op te nemen (matrassen, lattenbodems en tapijt naar de maan, om niet te spreken over het gasverbruik om wat warmte de kamer in te krijgen) en men is redelijk overtuigd dat we een schadevergoeding zullen krijgen. Eind mei wordt de verwarming opnieuw aangelegd en kunnen we het hopelijk weer fijn droogstoken.

Dit had u natuurlijk altijd al willen weten over CiNNeR 😉