Eerder heb ik hier al het relaas gemeld over mijn schimmelbed met bijpassende schimmelvloer vanwege een constructiefout in de verwarming. Vandaag kwam er een klein vervolg aan.

Onze cv-ketel gaat langzaam ook kuren vertonen en ik kwam erachter dat dat ding nog nooit is schoongemaakt. Ook dat zou allang doorgegeven zijn maar ik dacht er nog maar eens voor te bellen. En inderdaad, de ketel hoort een keer per jaar schoongepoetst te worden. Sterker, deze week hebben mijn buren een bezoekje gehad van de ketel-schoonmaker. Wij stonden alleen niet op de lijst. Natuurlijk begrijpt niemand waarom. Maar .. het kan dus zijn dat dat de circulatieproblemen in het verwarmingssysteem geeft!! Desondanks willen ze hier maandag andere leidingen gaan leggen. Maar in mijn ogen kunnen ze beter eerst even kijken hoe het met een schoongemaakte ketel gaat voor ze de boel afbreken. Overigens irriteert het me mateloos dat ik bij elk gesprek te horen krijg dat ik ‘wel eerder had moeten berichten’ terwijl ik dit 20 december gestart heb en toen ook alles bekeken is.

De mijnheer die hier geweest was om niet de schade op te nemen en het beter wist dan de monteur, was blijkbaar van een koude kermis thuis gekomen. Om onder de schade uit te komen had hij tenslotte geroepen dat a. er geen sprake was van een constructiefout, b. de ketel slechts eenmaal in de vijf jaar schoongemaakt hoefde te worden en c. de schade absoluut niet voor hen was. Na wat boosheid van mijn kant is hij gaan informeren. En wat blijkt. Inderdaad een constructiefout en een monteur die met zijn neus naar de ketel heeft staan staren (de leidingen zijn hoe dan ook verkeerd aangelegd), de ketel wordt zelfs een keer per jaar schoongemaakt alleen niet bij ons en voor de schade is een standaardprocedure. Ik moet het opgeven bij mijn verzekering, een afwijzing krijgen en die opsturen naar de woningbouw. Hun verzekering draagt dan de verdere zorg.

Hadden ze dat &*%(*&%^%!! niet vier maanden geleden kunnen zeggen?? Nu moet ik mijn verzekering gaan uitleggen waarom ik pas na vier maanden met schade aan kom zetten (hoewel ik het gelukkig destijds wel heb laten registreren) en is de kans groot dat het probleem destijds ook deels of geheel verholpen had kunnen worden.

Enfin, het gesprek liep vervolgens enigzins uit de hand. Ik vroeg namelijk beleefd om een schriftelijke verklaring van wat hier is aangetroffen, zodat ik die vieze klote schimmeldingen eens kan weggooien. Maar dat deed mijnheer niet. Dat was mijnheer zijn taak niet vond hij. Net als de andere mijnheren die hier geweest zijn dat vonden. En bovendien kon ik foto’s nemen en moest ik wel een beetje vertrouwen in mijn woningbouw hebben. In niet mis te verstane bewoordingen heb ik uitgeschre eh uitgelegd waarom ik daar geen hond meer vertrouw en waarom hij de aangewezen persoon is om de schade op te nemen. Maar ik kon hoog en laag springen, hij deed het niet. Dus heb ik hem gevraagd waar ik een klacht over hem in kon dienen. Iets minder zelfverzekerdheid kon hij me niet vertellen waar ik dan terecht moest. Geeft niets, dat kon ik zelf wel uitzoeken en het adres ligt inmiddels klaar.

Wel wil hij volgende week een vochtmeter plaatsen. “Dan kunnen we zien wat er aan de hand is”. Maar goed, die vochtmeter nemen ze maar weer lekker mee naar iemand die er wel op zit te wachten. Problemen die veroorzaakt worden in de winter omdat de verwarming ermee opgehouden is, dienen niet pas onderzocht te worden wanneer een beter jaargetijde is aangebroken, de verwarming weer gemaakt is en we inmiddels twee enorme vochtvreters hebben staan. En je denkt toch zeker niet dat ik de situatie ga simuleren zodat ik mijn volgende bed ook meteen weg kan gooien!? Daarnaast weet ik wel wat er uit een test komt als die nu gehouden wordt, helemaal niks. En dat zou ze wel goed uitkomen nietwaar, in verband met verzekeringen enzo. Het is goed, daar hadden ze dan eerder mee moeten komen toen ik aan de bel trok.

Ow, we hebben het hier over de ARWON .. iemand bekend?