Vandaag zo bij de Dixons

Verkoper 1:
‘Hoe lang kan je met zoiets filmen denk je?’
‘Zo vier a vijf minuten zeker wel hoor’
‘Goh leuk zeg, buiten filmen dus he?’
J’a precies, leuk filmpje maken in het park ofzo ..’
‘En cammen doet hij dus ook?’
‘Ja, cammen en fotograferen.’
‘Nou, nog even twijfelen hoor ..’

Verkoper 2:
‘Heeft ‘ie wel een beetje webcamkwaliteit?’
‘Ja zeker. Het is ten eerste een webcam, daarnaast kan je er foto’s mee maken en filmen.’
‘Ow dus het is echt een webcam?!’
‘Ja hoor, mooi dingetje.’
‘En ik kan er echt buiten mee filmen ook nog?’
‘Ja, dat kan er ook mee.’

Nou, ook best goedkoop dus pak hem maar in. Het was de laatste dus degene uit de vitrine, maar dat levert tegenwoordig geen korting meer op (of ik kan niet afdingen).

Even later bij de HEMA (de bedrijfsleider ook nog):

‘Heeft u ook een lader bij deze dunne oplaadbare batterijtjes?’
‘Eh nee. maar dat is ook niet nodig, een gewone lader doet het ook.’
‘Weet u dat wel zeker? Het zijn andere batterijtjes he? Geen penlites, kleinere.’
*Toon van ‘koe doe niet zo dom’* ‘Ja dat zie ik maar dat is echt geen probleem hoor. Kan gewoon in dezelfde lader. Het duurt alleen ietsje langer voor ze vol zijn’
‘Goh, ik dacht dat het niet zou passen’
‘Jawel mevrouw, dat past heus! ‘

Lader en batterijtjes gekocht voor ‘slechts’ 20 euro. Maar goed, nooit meer batterijtjes kopen dus uiteindelijk is het geen geld..

Thuis helemaal blij, toch iets leuks gekocht van mijn vakantiegeld. Eerst de batterijen opladen! Lader uitgepakt, batterijverpakking open gescheurd, batterijtje in lader, batterijtje valt onmiddelijk door de lader op de grond. Erm? Nog eens proberen, nee past echt niet. Want die batterijtjes zijn niet alleen dunner, maar ook kleiner!! Grmbl, daar ga ik mooi mee terug.

Maar gelukkig, batterijtjes bij mijn camera, dus ik kan wel ffies vooruit. Snel installeren en aansluiten!

Heu? Er zit geen webcam software bij? Enne, niets geen info in de manual over webcammen? Alleen over foto’s maken .. Hee enne, niets geen knopje om te filmen? Och joh, je kan alleen filmen als dat ding aan de computer vast zit, webcammen dus. Op afschuwlijke kwaliteit!!

Na wat spitten in het boekje en op de doos kwam ik erachter dat het hier om een fotocamera gaat, met een pietsje beperkte cam en film mogelijkheid erbij. DAT heb ik toch zeker niet gekocht?? Woeaaaaaaaaah!!! Kan ik ook mee terug dus. Maandag pas, als die monteurs voor mijn verwarming tenminste wat haast maken.

Nu maar hopen dat ik overal gewoon mijn geld terug krijg en men niet gaat zieken en zeuren. Tenslotte hebben ze me gewoon een oor eh, een lader, batterijen en een camera aangenaaid.

Iemand goede ervaringen bij Dixons hiermee?